Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Dve trećine udruženja i polovina privrednika nezadovoljni učešćem u donošenju zakona - | K-013 Portal

Dve trećine udruženja i polovina privrednika nezadovoljni učešćem u donošenju zakona

udruzenja, privrednici, izmene zakona

U Srbiji dve trećine udruženja i polovina privrednika smatra da se njihovi stavovi ne uvažavaju dovoljno.

Zbog toga je potrebno jačati komunikaciju i aktivnije uključiti privredu u početne faze izrade zakonskih propisa, rečeno je na današnjoj završnoj konferenciji projekta "Javno-privatni dijalog za razvoj".

"Donošenje zakona i primena propisa bili bi značajno efikasniji ukoliko bi bili realizovani u saradnji sa privredom", navodi se u saopštenju Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED) koja je učestvovala u realizaciji projekta.

Prema rečima predsednika UO NALEDA-a Vladislava Cvetkovića trenutno je za zajednički rad na reformama otvoreno 97 odsto poslovnih udruženja, 80 odsto javnog sektora i 70 odsto privrede.

"Prema našem istraživanju, pogledi na uspešnost javno-privatnog dijaloga u praksi se značajno razlikuju. Privreda ističe da su nacrti propisa sada dostupniji na vreme i u tom segmentu je zabeležen značajan pozitivan pomak, ali moramo da imamo u vidu da i privrednici i udruženja ukazuju da je za poslednje tri godine opala njihova uključenost u regulatorni proces", rekao je Cvetković.

Dodao je da je u cilju promene tog trenda i jačanja međusektorske saradnje NALED pripremio Vodič za javno-privatni dijalog.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS