Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website FOTO, VIDEO: Vojvođanski ratari i danas protestuju, blokiran put kod Vršca - | K-013 Portal

FOTO, VIDEO: Vojvođanski ratari i danas protestuju, blokiran put kod Vršca

poljoprivrednici, blokada, vrsac, opovo

Nezadovoljni poljoprivrednici nastavili su proteste širom Vojvodine, ali i u drugim delovima Srbije.

Banatski ratari blokirali su magistralni put ka Rumuniji, na raskrsnici kod skretanja za Vršac. Paori su se sa svojim traktorima okupili i u Čenti i Lapovu, javlja N1.
 
 
Autonomija javlja da su subotički poljoprivredici su tokom noći preparkirali traktore iz Štrosmajerove ulice u ulicu Matka Vukovića i najavili da neće blokirati saobraćaj tokom održavanja gradske
manifestacije Dužijanca. Predstavnik subotičkih poljoprivrednika Miroslav Matković rekao je da će održavanje ove manifestacije proteći bez ometanja.
 
Međutim, kako navodi, prvi put će traktori biti prisutni na svečanoj proslavi u centru grada.
 
Za sada nije poznato da li će u večernjim časovima biti održana nova protestna vožnja ili blokada saobraćaja.
 
 
Poljoprivrednici još uvek čekaju da ih gradonačelnik Subotice sve pozove na razgovor, a zahtevi ostaju isti.
 
Danas se očekuju blokade i u drugim opštinama. Protestuju i protestovaće ratari iz Vršca, Svilajnca, Opova, Sombora, Kleka, Bašaida, Žitišta, Sefkerina i brojnih drugih mesta.
 
 
Poljoprivrednici traže da otkupna cena suncokreta bude 700 evra po toni, da se ukinu akcize na gorivo za poljoprivrednike na količinu do 100 litara po hektaru, da se ogrnaiče trgovačke marže na suncokretovo ulje. Vlada je ispunila njihov zahtev da se ukine zabrana izvoza ulja, kao i da ih policija ne tereti za prekršaje koje su napravili tokom protesta i blokada saobraćaja.
 
Ponuđena im je cena od 535 evra (plus PDV) po toni suncokreta, a premijerka Ana Brnabić je istakla da država ne može da garantuje cenu nikome.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS