Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Gorska služba traži nove spasioce - | K-013 Portal

Gorska služba traži nove spasioce

Gorska služba spašavanja

Prvog septembra na Adi Ciganliji počinju ovogodišnja testiranja kandidata za Osnovni kurs Gorske službe spasavanja Srbije.

Kako je saopšteno iz Gorske službe spasavanja Srbije, ove godine testiranja se održavaju u septembru u 11 gradova: Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu, Raški, Čačku, Užicu, Kruševcu, Nišu, Pirotu, Zaječaru i Boru. 

Kurs za spasioce je polazna obuka za sve zainteresovane koji žele da pomažu drugima i vole aktivan boravak u prirodi.

GSS Srbije najviše vremena ulaže u obuku, jer je dobra i kvalitetna obuka polazna tačka za stvaranje efikasne spasilačke službe, spremne da odgovori na svaki izazov, navodi se u saopštenju. 

Gorska služba spasavanja Srbije je dobrovoljna i neprofitna organizacija čiji je osnovni cilj pomoć i spasavanje u nepristupačnim planinskim i urbanim uslovima. 

Osnovali su je 1952. godine iskusni alpinisti Planinarskog saveza Srbije, dok danas službu sačinjava oko 250 aktivnih spasilaca, od kojih su mnogi iskusni planinari, visokogorci, alpinisti, sportski penjači, speleolozi, ronioci i skijaši, dodaje se u saopštenju.

Datumi i satnica testiranja po gradovima objavljeni su na zvaničnom sajtu Gorske službe spasavanja Srbije i možete pogledati OVDE.

Tags: ,


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.