Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Grad "široke ruke": Pomoć i za ZAPOSLENE koji primaju 80.000 dinara - | K-013 Portal

Grad "široke ruke": Pomoć i za ZAPOSLENE koji primaju 80.000 dinara

Grad "široke ruke": Pomoć i za ZAPOSLENE koji primaju 80.000 dinara

Prvi put ove godine, kako kažu u Sindikalnoj organizaciji niške Skupštine, deo zaposlenih u javnom sektoru Niša dobiće takozvanu solidarnu pomoć koja se kreće u rasponu od 30.000 do 39.000 dinara., pišu Južne vesti.

Iako je u ugovoru naznačeno da se ova pomoć isplaćuje za poboljšanje materijalnog i socijalnog položaja zaposlenih, ona je predviđena i za one koji primaju platu od 80.000 dinara.

Nakon što je država odlučila da “odreši kesu” i pomogne penzionere sa po 5.000 dinara, otišlo se i korak dalje pa je odobrena takozvana solidarna pomoć i javnom sektoru.

Ono što do sada nije bila praksa desiće se ove, a kako kaže Marko Savić iz Sindikalne organizacije niške Skupštine i naredne tri godine, zaposleni u Gradskoj upravi, organima Skupštine grada, ali i gradskim opštinama dobijaće solidarnu pomoć.

Kako piše u aneksu kolektivnog ugovora koji su potpisali Savić i gradonačelnik Niša Darko Bulatović, pomoć je predviđena za nekoliko kategorija zaposlenih:

– zaposlenima sa osnovnom neto zaradom do 35.000 dinara – 39.000 dinara;
– zaposlenima sa osnovnom neto zaradom od 35.001 do 45.000 dinara – 36.000 dinara;
– zaposlenima sa osnovnom neto zaradom od 45.001 do 65.000 dinara – 33.000 dinara;
– zaposlenima sa osnovnom neto zaradom od 65.001 do 80.000 dinara – 30.000 dinara.

Jedini uslov, kako je navedeno u aneksu ugovora, je da zaposleni bude u radnom odnosu na dan isplate pomoći.

Koliko zaposlenih ima pravo na pomoć, Savić nije mogao sa sigurnošću da kaže s obzirom na to da su aneksom obuhvaćeni i zaposleni u opštinama. Ima ljudi koji ne ulaze u ove kruterijume, pre svega, funkcioneri. Tako da ja ne znam napamet te brojke, kaže za Južne vesti Savić.

Savić pojašnjava da se solidarna pomoć daje kao što su je dobili i u ostalim javnim delatnostima – policija, komunalna preduzeća, zdravstva i sudstvo.

Kako je navedeno u aneksu ugovora, novac za zaposlene koji ostvaruju pravo na solidarnu pomoć biće isplaćen iz budžeta Grada.

(Južne vesti)

Tags: ,


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.