Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Građani Srbije svoju finansijsku situaciju ocenili sa 4,4 od 10 - | K-013 Portal

Građani Srbije svoju finansijsku situaciju ocenili sa 4,4 od 10

Građani Srbije svoju finansijsku situaciju ocenili sa 4,4 od 10

Građani Srbije svoju finansijsku situaciju u 2018. ocenili su ocenom 4,4 na skali od 1 do 10, što je malo bolje nego 2013. kada je ocena bila 4,0 pokazalo je najnovije istraživanje Evropskog statističkog ureda Eurostat „Koliko ste zadovoljni svojim životom?"

Građani EU su svoju finansijsku situaciju ocenili sa 6,5 u odnosu na ocenu 6,0 koju su dali pre pet godina.

Domaćinstva najzadovoljnija svojom finansijskom situacijom su u Danskoj, Finskoj i Švedskoj sa prosečnom oceno 7,6, zatim slede Holandija, Austrija, Belgija, Luksemburg i Malta, svi sa ocenom oko 7,0.

Na suprotnom kraju su građani Bugarske koji su najnezadovoljniji finansijskim stanjem sa ocenom 4,3, a za njima slede Grci, Hrvati i Litvanci, svi sa ocenom 5,2 od 10.

U svim članicama EU u kojima je rađeno istraživanje, zadovoljstvo je poraslo u odnosu na 2013, s izuzetkom Danske, Luksemburga i Holandije, gde je ostalo nepromenjeno, i Litvanije gde je zabeležen pad sa ocene 5,8 u 2013. godini na 5,2 prošle godine.

Najveći rast zadovoljstva anketa je registrovala u Grčkoj, na Kipru i u Portugaliji, zatim u Češkoj, Italiji i Sloveniji.

(NE)

Tags: ,


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.