Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Grujičić: Izveštaj spoljnog nadzora porodilišta nakon što se čuje i verzija okrivljenog ginekologa - | K-013 Portal

Grujičić: Izveštaj spoljnog nadzora porodilišta nakon što se čuje i verzija okrivljenog ginekologa

danica grujicic, spoljni nadzor porodilista

Ministarka zdravlja Danica Grujičić izjavila je jutros da očekuje da će u narednih nedelju ili dve, biti objavljeni rezultati stručnog nadzora porodilišta u Sremskoj Mitrovici u kojem se porodila Marica Mihajlović, koja tvrdi da je njena beba preminula od povreda nanetih tokom porođaja.

Grujičić je za Radio-televiziju Srbije navela da spoljni nadzor koji je pokrenut, ne može biti potpun dok se ne obavi razgovor i sa okrivljenim lekarom, koji je priveden.

„Obratili smo se tužilaštvu da omogući pristup njemu i da čujemo i njegovu verziju događaja jer jedino tako možete da vidite šta se desilo… jednostavno će ga pitati o medicinskim stavovima koje on treba da prokomentariše kao lekar“, rekla je ministarka.

Njena glavna zamerka je, kako je rekla, to što nije pokrenut unutrašnji stručni nadzor.

„Kad god se neki incident desi, napravi se sastanak, napravi se unutrašnji stručni nadzor. Da su kolege možda porazgovarale sa majkom, da je sve to bilo drugačije, da su pokazali malo, da kažem, psihološkog umeća, možda sve to ne bi bilo tako dramatično. Ovako je došlo do jedne jako ružne generalizacije i mogu da vam kažem da su ogorčeni ginekolozi i akušeri, pogotovo oni koji smatraju da vrlo odgovorno i pošteno rade svoj posao“, navela je Grujičićeva.

Grujičić je navela i da stručna komisija pravi informator za sve trudnice, u kojem će biti pojašnjeno i kakvi zahvati se ne smatraju nasiljem, nego predstavljuju medicinski zahvate da pomognu da beba što pre izađe, kao i o tome šta sve može da se desi za vreme trudnoće.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.