Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Informatika će za dve godine biti obavezan predmet i za prvake - | K-013 Portal

Informatika će za dve godine biti obavezan predmet i za prvake

Informatika u prvom razredu osnovne škole

Sadašnji predmet "od igračke do računara", koji je izborni, biće premešten u predškolsku nastavu, a osnovci će od prvog razreda imati nastavu informatike.

Pripreme za uvođenje novine u nastavu počele su ove nedelje, a u projekat će biti uključen i Nacionalni prosvetni savet i Učiteljski fakultet.

"Časovi informatike biće obavezni, a ne izborni. Radna grupa će uskoro napraviti plan kojom dinamikom će se ovaj predmet uvoditi, da li prvo samo u prvi razred ili će biti neki drugi model. Intenzivno opremamo škole kompjuterima i značajno povećavamo broj digitalnih učionica. Prošle školske godine bilo ih je 2.000, a do septembra u školama će biti čak 10.000 digitalnih učionica. Plan je da se taj broj dogodine duplira, te da ih bude 20 hiljada. Planirano je ulaganje vredno 900 miliona dinara za informatičke kabinete", objašnjava ministar za "Novosti".

Kako će u praksi izgledati časovi informatike još se ne zna, jer prosvetni stručnjaci imaju vremena do proleća da osmisle, a Ministarstvo prosvete da usvoji, nastavne planove i programe.

(Novosti)

Tags:


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS