Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website IVANA ŠPANOVIĆ odbranila trofej Dijamantske lige (VIDEO) - | K-013 Portal

IVANA ŠPANOVIĆ odbranila trofej Dijamantske lige (VIDEO)

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović pobednica je u ukupnom plasmanu Dijamantske Lige u ovoj sezoni.

Skok u dalj je sigurno bila jedna od najneizvesnijih disciplina u toku finalnog mitinga Dijamantske Lige večeras u Briselu.

Španović je pobedu ostvarila u šestoj seriji skokom od 6,70m, a čak tri daljašice delio je jedan centimetar u poretku od drugoplasirane do četvrtoplasirane.

Sve tri osvajačice medalja na Svetskom prvenstvu u Londonu su danas ostale bez plasmana među prve tri.

Svetska prvakinja Britni Ris skočila je 6,61m i zauzela petu poziciju, Klišina samo 6,49m i obezbedila sedmo mesto, dok je Bartoleta jedno vreme bila u igri i za prvu poziciju, međutim rezultat 6,63m doneo joj je četvrtu poziciju.

Ovoga puta Britanka Loren Ugen doskočila je 6,65m što je bilo na kraju dovoljno za drugo mesto, a Amerikanka Šakela Saunders osvojila treće mesto sa 6,64m.

Španović je u Briselu osvojila svoj drugi Dijamantski trofej u karijeri, navodi se u saopštenju.

Pobednički skok Ivane Španović:

Španović: Ponosna sam,baš zbog skoka u šestoj seriji

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović kaže da je ponosna zbog odbrane trofeja Dijamantske lige, posebno jer je do uspeha stigla skokom u poslednjoj seriji.

Španović je, nakon što je nesrećno ostala bez medalje na Svetskom prvenstvu jer joj se broj odlepio baš u šestoj seriji, godinu završila odbranom titule u Dijamantskoj ligi rezultatom od 6,70 metara.

"Presrećna sam što sezonu završavam osvajanjem Dijamantske lige, mnogo mi znači ova pobeda naročito posle svega što se desilo u Londonu. Ponosna sam što sam baš u šestoj seriji uspela da izvedem najbolji skok takmičenja", rekla je Španović.

Trener Goran Obradović istakao je da je celo takmičenje obeležila velika neizvesnost i razlika u samo nekoliko centimetara.

"Moram da priznam da skakačice večeras nisu bile raspoložene za velike skokove naročito posle treće serije kada je na zaletištu zbog organizacionih problema nastupila pauza više od 20 minuta i bilo im je jako teško da se vrate. Ipak, Ivana je još jednom dokazala da ume da se izbori sa pritiskom i da u šestoj seriji odnese pobedu, i odbrani Dijamantski trofej od prošle godine", zaključio je trener Obradović.

Vučević čestitao Ivani Španović

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević čestitao je večeras Ivani Španović odbranu titule u finalu Dijamantske lige u Briselu, poručivši da je pobeda koju je izvojevala dokaz da su njen sportski duh, veliki trud i rad nepokolebljivi.

"Sjaj ove medalje je poseban posle nesrećnog finala Svetskog prvenstva u Londonu, a njeni kontinuirani rezultati su ponos Novog Sada i Srbije. Podrška Grada Novog Sada uvek će biti prisutna uz Ivanu i njen tim, i želim im još mnogo uspeha i pobeda u takmičenjima koja dolaze", rekao je Vučević.

(Agencije, Foto: EPA/FRANCK ROBICHON)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.