Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Jelena Obućina dobila povelju "Dušan Mitrović" - | K-013 Portal

Jelena Obućina dobila povelju "Dušan Mitrović"

jelena obucina, povelja dusan mitrovic

Skupština Pokreta Novi Optimizam odlučila je da dodeli povelju „Dušan Mitrović“ za 2021. godinu novinarki Jeleni Obućini.

Nagrada je ustanovljena 2004. godine i dodeljuje se 10. decembra, na Međunarodni dan ljudskih prava i rođendan Pokreta Novi Optimizam, a od ove godine nagrada nosi ime Dušana Mitrovića, jednog od osnivača i direktora lista Danas.

Nagrada se dodeljuje osobama ili organizacijama koje se svojim delovanjem i zalaganjima bore za vrednosti koje su izražene u Univerzalnoj deklaraciji o ljudskim pravima i Proglasu Novog Optimizma, te svojom inicijativom daju dobar primer zajednici i društvu.

„Uloga medija u održavanju demokratskih načela neupitna je, stoga smo saglasni da je od velike važnosti istaći primer profesionalnog i odgovornog novinarskog izveštavanja, noročito kad se uzme u obzir da su u Srbiji godinama unazad ugroženi slobodni, nezavisni mediji. Jelena Obućina ovogodišnji je primer Optimizma jer izveštava odgovorno, savesno i profesionalno, a svojim britkim komentarima hrabro i sugestivno suočava javnost sa aktuelnim društveno-političkim temama“, saopšteno je.

Neki od prethodnih dobitnika ove prestižne nagrade su: glumica Mirjana Karanović, esejista Mirko đorđević (posthumno), pisac i novinar Ivan Ivanji, Del Arno Band, ekipa serije „Državni posao“ (glumci Dimitrije Banjac, Nikola Škorić i Dejan Ćirjaković), bivši Zaštitnik građana Saša Janković, bivši Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić, karikaturista Predrag Koraksić Koraks, rediteljka Milena Minja Bogavac, uzbunjivač iz Krušika Aleksandar Obradović, profesorka Biološkog fakulteta Biljana Stojković i emisija „Marka Žvaka“ i njeni autori Dušan Čavić i Dušan Šaponja.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS