Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Jeremić: Sutra osam sati blokade RTS-a, jer ta televizija osam godina blokira istinu - | K-013 Portal

Jeremić: Sutra osam sati blokade RTS-a, jer ta televizija osam godina blokira istinu

Jeremić: Sutra osam sati blokade RTS-a, jer ta televizija osam godina blokira istinu

Predsednik Narodne stranke i predsedavajući Saveza za Srbiju (SZS) Vuk Jeremić najavio je danas da će Savez u petak, 13. decembra, između 12 sati i 20 sati blokirati ulaze u zgradu Radio-televizije Srbije (RTS).

Jeremić je na konferenciji za novinare rekao da će građani, aktivisti i članovi organizacija koje čine SZS blokirati ulaze u RTS u trajanju od osam sati jer ta televizija osam godina blokira istinu.

Predsednik Narodne stranke je naveo da će to biti "blokada upozorenja", kako bi RTS-u i novinarima zaposlenim u toj kući bila poslata poruka da počnu profesionalno da rade svoj posao.

Jeremić je rekao da se na RTS-u ne mogu videti intervjui sa uzbunjivačem iz „Krušika“ Aleksandrom Obradovićem i Marijom Lukić, koja je žrtva seksualnog uznemiravanja Milutina Jeličića Jutkue, kao ni sa Milanom Jovanovićem, novinarom kojem je spaljena kuća.

"RTS ne obaveštava objektivno javnost o poštarima u štrajku, niti se na toj televiziji moglo videti da je službenik Bezbednosno-informativne agencije Zoran Petrović na listi sankcija SAD zbog umešanosti u korupciju u međunarodnoj trgovini oružjem", dodao je Jeremić.

Jeremić je istakao da će blokada biti mirna, ali da će Savez biti spreman na batinaše SNS-a, kao i na prisustvo žena koje bi SNS mogao da pošalje da "brane" RTS.

"Spremni smo na svaki trik i povokaciju koji će večeras biti razmatrani u krugu Aleksandra Vučića, Vladimira Bebe Popovića, Željka Mitrovića i Dragana J. Vučićevića", rekao je Jeremić.

On je naveo da policija nije dala dozvolu za održavanje skupa uz obrazloženje da nije uredno prijavljen, odnosno nije prijavljen najmanje pet dana pre održavanja.

Jeremić je istakao da, prema pouzdanim informacijama, ni "spontani protesti" građana protiv opozicije u Nišu i drugim gradovima nisu bili prijavljeni pet dana ranije.

"Ako policija pokuša da nas spreči, neka svako radi svoj posao. Ako hoće da nas hapse, neka nas hapse", rekao je Jeremić.

Upitan o sastanku sa predstavnicima Evropskog parlamenta, Jeremić je odgovorio da će Savez uvek sastajati sa svim međunarodnim partnerima koji su spremni da pomognu.

"Otvoreni smo za razgovor na svaku temu, a druga je stvar što smo skeptični", rekao je Jeremić.

Tags: ,


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.