Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Još jedan grad u Srbiji ustupa svoj aerodrom državi - | K-013 Portal

Još jedan grad u Srbiji ustupa svoj aerodrom državi

Još jedan grad u Srbiji ustupa svoj aerodrom državi

Gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić kaže da je od Ministarstva za saobraćaj i infrastrukturu Srbije dobio dopis u kom se traži da se upravljanje borskim aerodromom prenese državi.

Milikić je kazao da će se na jednoj od narednih sednica Skupštine grada doneti odluka da se upravljanje aerodromom ustupi državi i ocenio da je to "jako dobro" za Bor i da je to "najbolji način da se aerodrom stavi u funkciju".

"Siguran sam da će pod krilima Aerodroma Srbije borski aerodrom imati dobru perspektivu", rekao je gradonačelnik i dodao da očekuje da će narednih godina biti investicija države u to.Marta prošle, 2019. godine, ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović najavila je da će borski aerodrom ući u sastav Aerodroma Srbije.

Borski aerodrom, izgrađen 1985. godine, služi uglavnom samo za sportske letove, a bilo je zamišljeno i da ga koriste mali avioni za turističke svrhe i mali avioni poslovnih ljudi.

(Beta)

Tags: ,


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.