Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Kakva će biti sudbina farmaceutskog giganta bivše Jugoslavije? - | K-013 Portal
Jugoremedija, farmacija, Zrenjanin

Kakva će biti sudbina farmaceutskog giganta bivše Jugoslavije?Za Jugoremediju u stečaju postoje tri ponude, a Odbor poverilaca odluku da li će neku od njih i prihvatiti treba da donese do petka.

Ovo je rekao danas u izjavi za Tanjug stečajni upravnik Radovan Savić.

Jugoremedija je ponuđena neposrednom pogodbom a stigle su ponude firme "Project one" koja je deo kompanije APS, turskog Birgima i jedne beogradske firme, rekao je on.

"Ponude su rangirane 5. avgusta i poslate Odboru poverilaca Jugoremedije na odlučivanje. Rok za njihovu odluku je 10 dana ukoliko stečajni sudija taj rok ne produži", rekao je Savić.

Ako izostane odluka Odbora poverilac i ova prodaja će, kao i prethodnih 13, biti proglašena neuspešnom.

"To će verovatno biti kraj jer je sudija do sada najavljivao da će u slučaju neuspešne prodaje ići na rešenje podele Jugoremedije poveriocima a njih je 850 ", rekao je on.

Zrenjaninska fabrika lekova ukupno poveriocima duguje oko 25 miliona evra, a uspeh njene prodaje nekom od ponuđača značio bi šansu da proizvodnja bude obnovljena.

(Tanjug)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.