Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Karantin za Kineze koji su se nedavno vratili u Bor iz Kine - | K-013 Portal

Karantin za Kineze koji su se nedavno vratili u Bor iz Kine

Karantin za Kineze koji su se nedavno vratili u Bor iz Kine

Radnici rudnika "Ciđin Bor koper" u Boru, koju se nedavno vratili iz Kine, gde su bili povodom kineske lunarne Nove godine, provešće u karantinu dve nedelje zbog straha od izbijanja koronavirusa, od kojeg je do sada preminulo 565 ljudi, a zaraženo 28.350, piše "Kurir".

Kako navodi, zaposlenima iz provincije Hubej, koja je žarište smrtonosne infekcije, zabranjen je povratak u Srbiju.

"Svim kolegama iz kineske provincije Hubej zabranjeno je da se vrate u Srbiju iako su zdravi, a ljudi koji su došli iz drugih mesta u Kini bili su medicinski testirani pre dolaska u Srbiju i zasad su zdravi", rečeno je u kompaniji "Ciđin Bor koper".

Iz te kompanije dodaju da će "radi predostožnosti svi povratnici iz Kine biti izolovani u karantinu 14 dana počev od dolaska u Srbiju i da će budno biti nadgledani".

Gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić rekao je za "Kurir" da je u komunikaciji s predstavnicima kineske firme obavešten o tome da "Ciđin" preduzima sve mere zaštite na nivou kompanije.

Iz Ministarstva zdravlja navode za "Kurir" da Institut za javno zdravlje Bor prati situaciju s kineskim radnicima i da su svi prošli zdravstveni nadzor, kao i svi putnici koji dolaze u Srbiju.

"Kurir" dodaje, pozivajući se na nezvanična saznanja, da zasad nijedan od rudara nema simptome oboljenja.

(Tanjug)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.