Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website KAREJA: Koliko antikorupcijske politike (ne)doprinose ulasku Srbije u EU? - | K-013 Portal

KAREJA: Koliko antikorupcijske politike (ne)doprinose ulasku Srbije u EU?

kareja, pancevo, projekat

Organizacija civilnog društva Institut za istraživanje korupcije Kareja, realizuje zagovaračku inicijativu „Sprovođenje antikorupcijskih politika je jedini pravi put Srbije u Evropsku uniju“, u okviru projekta „EU Resurs centar za civilno društvo u Srbiji“ koji sprovodi Beogradska otvorena škola (BOŠ) Incijativa se odnosi na dokument javne politike: Zakon o organizaciji i nadležnosti državnih organa u suzbijanju organizovanog kriminala, terorizma i korupcije.

"U narednim mesecima, realizovaćemo više projektnih aktivnosti, među kojima su: - Istraživanje sa cilјem da odgovorimo na pitanje: da li je navedeni Zakon i koliko pomogao ili odmogao u borbi protiv korupcije, shodno tome da li je to i od kakvog je uticaja na pristupanje Srbije EU?

- Okrugli sto u Beogradu.

- Anketa u dva grada.

- Dvodnevni seminar i konferencija; kao i

- Promotivne zagovaračke aktivnosti u više gradova (Sombor, Novi Sad, Niš, Leskovac, Vranje, Kragujevac, Čačak i Pančevo).

Pozivamo da nam se pridruže oni koji su zainteresovani da na bilo koji način podrže borbu protiv političke korupcije (organizacije civilnog društva, građanski aktivisti, mediji i dr.); dovolјno je da se jave na mejl Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.", navodi se u saopštenju.

Projekat „Sprovođenje antikorupcijskih politika je jedini pravi put Srbije u Evropsku uniju“ realizuje se u okviru projekta „EU Resurs centar za civilno društvo u Srbiji“ koji Beogradska otvorena škola sprovodi u partnerstvu s organizacijama civilnog društva: Novosadska novinarska škola, ENECA, Užički centar za prava deteta, Nova planska praksa, Sigurne staze, Mladi polјoprivrednici Srbije i međunarodnim partnerom, fondacijom Fridrih Ebert (Friedrich Ebert Stiftung). Projekat je podržan od strane Evropske unije i biće realizovan u periodu od 2023. do 2026. godine.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS