Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Koalicija za integritet osuđuje medijski linč protiv BIRODI-ja i poziva na zaštitu slobode izražavanja - | K-013 Portal

Koalicija za integritet osuđuje medijski linč protiv BIRODI-ja i poziva na zaštitu slobode izražavanja

koalicija za integritet, medijski linc, birodi

U poslednjih nekoliko dana, svedoci smo brutalne kampanje koju deo režimski kontrolisanih medija vodi protiv Biroa za društvena istraživanja BIRODI. Ovaj napad, koji karakterišu pretnje i klevete, samo je još jedan primer pokušaja gušenja slobode izražavanja i kritičkog mišljenja u Srbiji.

Koalicija za integritet najoštrije osuđuje ovo zlonamerno ponašanje i poziva nadležne institucije da hitno reaguju i zaštite ne samo BIRODI, već i sve organizacije i pojedince koji se hrabro suprotstavljaju autokratiji i zalažu za demokratske vrednosti.

Postavlja se pitanje: Do kada će režimski mediji biti dozvoljeni da sprovode takvu kampanju zastrašivanja i diskreditacije? Građani Srbije zaslužuju slobodno i otvoreno društvo, u kojem se poštuje pravo na kritičko mišljenje i javnu debatu.

Koalicija za integritet poziva sve građane i organizacije koje se zalažu za demokratiju i slobodu da se solidarišu sa BIRODI-jem i aktivno se bore protiv svih oblika medijskog linča i pritisaka na slobodu izražavanja.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS