Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Koliko će nas u 2020. koštati registracija automobila? - | K-013 Portal

Koliko će nas u 2020. koštati registracija automobila?

Koliko će nas u 2020. koštati registracija automobila?

Vlada Srbije objavila je usklađene najviše iznose lokalne komunalne takse za vozila koje će od januara, prilikom registracije, biti povećane od 10 do 60 dinara, u zavisnosti od kategorije vozila, prenosi RTS.

Kako navode, najveće povećanje je za putnička vozila sa zapreminom motora većom od 3.000 kubika i taksa će iznositi 5.800 dinara umesto 5.740 dinara. Reč je lokalnim komunalnim taksama i u zavisnosti od grada do grada biće različita cena, odnosno različit stepen poskupljenja.

Direktor Komiteta za bezbednost saobraćaja Damir Okanović istakao je da su vozači u Srbiji u prethodnih deset godina imali dosta nameta.

To su, kako je rekao, troškovi koji su bili u najvećem broju opravdani – prsluci, zimske gume, prva pomoć.

„Mislim da je vreme da vozači budu malo nagrađeni, da im takse budu smanjene, pogotovo da budu manje onima koji voze ekološki prihvatljive automobile, kao što su vozila na plin i metan“, naveo je Okanović u Jutarnjem programu RTS-a.

„Da malo kao država stimulišemo uvoz i kupovinu ekološki prihvatljivih vozila“, rekao je Okanović i ukazao da je u interesu svih nas da imamo što noviji vozni park.

Prema njegovim rečima, starost voznog parka Srbije je negde oko 16, 17 godina, u zavisnosti od regiona do regiona.

Ne proizvode se više automobili kao što su „golf dvojka“, da traju 30 ili 40 godina, naveo je Okanović i dodao da se sada automobili proizvode tako da traju osam godina.

„Automobil star 16 godina, već je svoja dva života odslužio“, napomenuo je Okanović.

„Mi možemo da nabavljamo vozila koja su ekološki prihvatljiva, a nisu toliko skupa, a to su polovnjaci koji ne idu na dizel, već na metan i plin“, zaključio je direktor Komiteta za bezbednost saobraćaja.

(Danas)

Tags: ,


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS