Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Kragujevac: Građani protestuju, traže da vlast momentalno pusti grejanje - | K-013 Portal

Kragujevac: Građani protestuju, traže da vlast momentalno pusti grejanje

grejanje, kragujevac, protest

Organizacioni odbor protesta ispred preduzeća "Energetika" u Kragujevcu, pozvao je gradsku vlast da momentalno pusti grejanje.

Traže da grejanje bude pušteno svim domaćinstvima i institucijama, u skladu sa zakonom.

Kako se navodi u saopštenju Organizacionog odbora protesta, traži se da gradska vlast odmah stavi van snage nezakonitu odluku Gradskog veća o odlaganju početka grejne sezone.

Veće je najpre 14.oktobra odlučilo o odlaganju početka grejne sezone "najkasnije do 1. novembra", posle čega su iz opozicije pozvali da se radijatori bar "smlače", ali kako nije bilo reakcije - najavili su gradjanski protest za danas.
 
Posredstvom gradske Radio televizije Kragujevac, obratio se direktor Energetike Andreja Ilić i sinoć najavio početak grejne sezone za 28.oktobar.
 
"Mi ne pristajemo da budemo žrtve nesposobnosti aktuelne vlasti koja nije u stanju da obezbedi osnovne komunalne potrebe građana, i zbog čijih odluka, u danima za nama, ispaštaju svi, a naročito najugroženije kategorije stanovništva, deca i stari sa zdravstvenim problemima", stoji u saopštenju Organizacionog odbora protesta.
 
Ističe se da u vreme najnižih zarada i galopirajuće inflacije, nesposobnost gradske vlasti dodatno finansijski iscrpljuje Kragujevčane, koji su primorani da dogrevaju životni prostor, zbog čega će računi za struju biti znatno uvećani.
 
"Nećemo dozvoliti da grejanje zavisi od vaše milosti i procene kada je građanima hladno, već ste dužni da postupate u skladu sa propisima", navodi se u saopštenju.
Upozorava se da ako se vlast na taj zahtev ogluši, protest će biti radikalizovan i biće pozvan sud i ostali nadležni organi da utvrde odgovornost svih predstavnika vlasti koji su odlučili da se igraju zdravljem gradjana Kragujevca.
 


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS