Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Kukulovce posle tri godine dobilo putokaz: Održano polusvečano otvaranje - | K-013 Portal

Kukulovce posle tri godine dobilo putokaz: Održano polusvečano otvaranje

kukulovce, putokaz, otvaranje, srbija

U okviru projekta  “Autohtona škola vladavine prava – Kukulovce 2020”, polusvečano je otvoren putokaz za Kukulovce.

Navedeno selo nalazi se južno od Leskovca, na sporednom putu sporendnog puta, pa i sa tog puta skrajnuto. Iako ima tri ulaza u selo, ne postoji ni tabla koja označava naseljeno mesto, ni putokaz koji pokazuje gde skrenuti da se u selo uđe. U skladu sa pravilima koja regulišu saobraćajnu signalizaciju i oznake, trebalo bi da postoje tri putokaza: “Kukulovce sever”, “Kukulovce centar” i “Kukulovce jug”. Kako ekipa “Sat patrole” još uvek nije stigla da uoči ovu nepropisnost, to je učinio Institut za istraživanje korupcije Kareja. Kao osnivač “Autohtone škole vladavine prava – Kukulovce 2020”, dao je svoj skromni doprinos uređenju saobraćajne infrastructure , kako bi putnici koji žele da posete navedeno selo i upoznaju se sa vladavinom prava u njemu, znali gde da skrenu.

kukulovce putokaz 3 copy

Imajući u vidu da se građanke i građani Kukulovce pretežno  bave poljoprivrednom, da koriste svaki trenutak za berbu višnje, nisu bili u mogućnosti da prisustvuju ovom činu i učine ga svečanijim, tako da je putokaz otvoren u polusvečanoj atmosferi, pod žarkim suncem, a svi prisutni su jedva čekali da se sklone sa sunca.  

Čas da preseče crvenu traku i otvori putokaz  imao je glumac Nenad Mitrović iz Kukulovca, dok je porodica Đokić iz Kukulovca pomogla ovu polusvečanu aktivnost.

Inspiracija za ovaj umetnički performans je događaj iz 2020. kada su u vreme pred izbore građanke i građani Kukulovca odbili da glasaju ukoliko se ne ispuni obećanje dato na prethodnim izborima o asfaltiranju ulice. Što su i ostvarili, ali dobili su samo asfalt bez vertikalne saobraćajne signalizacije.

kukulovce putokaz 2a copy

Projekat se realizuje uz podršku SMART Balkan – Građansko društvo za povezan Zapadni Balkan, a koji se odvija u okviru Centra za promociju civilnog društva (CPCD), Center for Research and Policy Making (CRPM) i Institute for Democracy and Mediation (IDM), a koji finansijski podržava Ministarstvo spoljnih poslova Kraljevine Norveške.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS