Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Lončar: Nema razloga za paniku, vazduh nije opasan po zdravlje - | K-013 Portal

Lončar: Nema razloga za paniku, vazduh nije opasan po zdravlje

Lončar: Nema razloga za paniku, vazduh nije opasan po zdravlje

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar kaže da zagađenja vazduha ima, ali da nema razloga za paniku, jer to ne može da dovede do ozbiljnih zdravstvenih posledica.

On je rekao da zagađenja ima svake godine, ali da je prethodnih godina javnost bila okupirana nekim drugim problemima kao što su posao, plate.

"Ovako će biti do subote, jer nema vetra. Još niko nije izmislio da stvori vetar i da rastera zagađenje", rekao je Lončar.Ministar je apelovao da deca, stari i hronični bolesnici izbegavaju fizičke aktivnosti napolju u danima kada je povećano zagađenje vazduha. Ukoliko su napolju treba da stave šal preko usta, kako bi zagrejali vazduh.

"Provodite manje vremena napolju. Vrtići i škole ne moraju decu da izvode napolje, mogu da osmisle nešto drugo dok se ne promeni vreme. Ovo stanje ne može da dovede do ozbiljnih akutnih ili bilo kojih drugih posledica", naveo je on.

Lončar kaže nije povećan broj dece koja ostaju u bolnici zbog zagađenja vazduha i da te podatke proveravaju na svakih nekoliko sati.

"Mi smo možda pogrešili što nismo na vreme izašli da to ljudima saopštimo, jer nije bilo ništa alarmantno", naveo je on.Kako kaže, pitanje zagađenja vazduha ne treba da se politizuje jer time treba da se bave stručnjaci.

"Nećemo reći nema zagađenja. Ima, ali to nije takvog opsega da može da dovede do ozbiljnih posledica i da izaziva paniku. To je nešto što se dešava i što će se dešavati", zaključio je on.

(Tanjug)

Tags: ,


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS

Najnovije: Na portalu

craft beer jun 2024 big pancevo 460x600

grupa pancevo

konoba32 baner mob

10906531 721735721273076 3753183143446782296 n

Mima artwork

Logo KAREJA2

pancevo city