Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Mićović: Redovno snabdevanje, goriva ima dovoljno - | K-013 Portal

Mićović: Redovno snabdevanje, goriva ima dovoljno

Generalni sekretar Udruženja naftnih kompanija Tomislav Mićović izjavio je danas da se snabdevanje gorivom u Srbiji odvija redovno, bez ikakvih poremećaja.

"Goriva ima sasvim dovoljno. Zalihe koje su kompanije stvorile u ovom trenutku su dovoljno velike da obezbede dugoročno stabilno snabdevanje", rekao je Mićović za Tanjug.

On je dodao da nema problema ni sa uvozom sirove nafte i naftnih derivata bez obzira na izmene propisa koje se odnose na prelazak granica.

"Srbija nema dovoljno nafte da obezbedi sve svoje potrebe i u velikoj meri zavisi od uvoza. Ono što je važno u ovom trenutku je da se zna da uvoz sirove nafte i uvoz derivata funkcionišu sasvim normalno. Propisi su uređeni tako da ni na koji način ne ugrožavaju normalno snabdevanje derivatima, odnosno sirovom naftom iz uvoza", rekao je Mićović.

On je napomenuo da cene goriva još uvek padaju, navodeći da je cena nafte na istorijski niskom nivou.

"Svakako se može očekivati da će isti trend imati i cene goriva na benzinskim stanicama", rekao je Mićović.

U skladu sa odlukom o ograničenom kretanju ljudi biće zatvorene i benzinske stanice, samo će, kaže, pojedine dežurati isključivo radi potreba onih službi koje rade u tom periodu, ali to će biti ograničen broj.

(Tanjug)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.