Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Ministar: Aviolinija do Mostara biće profitabilna - | K-013 Portal

Ministar: Aviolinija do Mostara biće profitabilna

er srbija, mostar, profitabilnost

Uspostavljanjem direktne leta "Er Srbije" na liniji Beograd - Mostar posle 33 godine, Srbija pokazuje da želi da afirmiše saradnju u regionu, izjavio je danas ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrkture Goran Vesić i naveo da će Beograd postati saobraćajni čvor iz kojeg će i svi koji žive tom delu BiH moći da putuju u svet.

"Povratna karta košta 104 evra. Očekujemo da veliki broj putnika iz tog dela Bosne i Hercegovine koristi Beograd kao hab za dalje putovanje. 'Er Srbija' leti do više od 80 destinacija u svetu, iz Beograda možete direktno za Njujork, Čikago, Peking, uskoro će se moći i za Šangaj, Majami...", rekao je Vesić za TV Prvu.

Poslednji let na relaciji Beograd-Mostar obavljen je 23. novembra 1991. godine, a posle 33 godine, ta linija je obnovljena i već prvog dana prodato je 2.000 karata.

Vesić je kazao da ovaj let traje oko 50 minuta i da je cena povratne karte niža od cene goriva do Mostara, kada bi putovali automobilom.

"Očekujemo da ova linija ostane profitabilna", naveo je Vesić koji je povodom prvog leta boravio u Mostaru sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Ministar je podsetio i da "Er Srbija" već leti do Sarajeva i Banjaluke.

Vesić je istakao i da je predsednik Vučić srdačno dočekan u Mostaru, što je pokazalo koliko žitelji i političke strukture u Hercegovini poštuju njegovu politiku.

"Srbija ima svoj štand na Privrednom sajmu u Mostaru, koji je i predsednik Vučić otvorio kao jedan od lidera u regionu. Poruka koju šaljemo i direktnom linijom do Mostara i dolaskom na sajam jeste da Srbija želi da afirmiše saradnju u regionu", istakao je Vesić.

Poručio je i da je Srbija otvorena i za saradnju sa državama u regionu, čak i kada se te države ne ponašaju korektno prema Srbiji u međunarodnim institucijama.

"Srbija, kao najveća država na Balkanu po broju stanovnika i rastu BDP-a, veruje u regionalnu saradnju, jer je interes svih da Balkan postane jedno tržište. To je politika predsednika Vučića - da sarađujemo, jer jedino uz privrednu saradnju možemo stvoriti uslove za lakše rešavanje političkih pitanja", napomenuo je Vesić.

Na upozorenja predsednika da moćnici žele sukobe u regionu, Vesić je rekao da velike sile uvek imaju svoje interese, koji se najčešće ne poklapaju na interesima manjih država, pogotovo onih koje vode samostalnu politiku.

"Očigledno je da neki sa strane žele ove sukobe, jer iz tih sukoba uvek drugi profitiraju. I to što nije bilo avio-linije između Beograda i Mostara, nije bio interes ni Beograđana ni Mostaraca. Izgubili smo 33 godine tokom kojih smo mogli da sarađujemo, da razvijamo gradove i dve zemlje. I zato ova linija pokazuje koliko je bilo štete od sukoba na Balkanu za sve koji ovde žive", rekao je ministar Vesić.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS