Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website MUP: Akcija pojačane kontrole saobraćaja od 10. do 13. novembra - | K-013 Portal

MUP: Akcija pojačane kontrole saobraćaja od 10. do 13. novembra

pojacana kontrola saobracaja, mup srbije, saobracajna policija

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, od 10. do 13. novembra ove godine sprovešće akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, s obzirom na to da se zbog državnog praznika na svim najvažnijim putnim pravcima u Republici Srbiji očekuje pojačan intenzitet saobraćaja.

Akcija će biti usmerena na otkrivanje najtežih prekršaja, uklјučujući prekršaje prekoračenja brzine kretanja vozila, nepropisnog preticanja, upravlјanja vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, nekorišćenja sigurnosnog pojasa i nepropisnog prevoženja dece, kao i nepropisnog korišćenja telefona tokom vožnje. U cilјu zaštite bezbednosti pešaka, brzina će biti kontrolisana i u zonama pešačkih prelaza, saopšteno je iz MUP-a.

Svaki kontrolisani vozač biće alkotestiran, a prilikom zaustavlјanja svakog vozila izvršiće se kontrola da li vozači i svi putnici u vozilu koriste sigurnosni pojas.

Naglašavamo da je tokom prošle godine u danima ovog državnog praznika u saobraćajnim nezgodama poginulo 14 učesnika u saobraćaju, od kojih su devet bili putnici u putničkom vozilu, a povređeno je 239 učesnika u saobraćaju.

Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na sve građane da poštuju saobraćajne propise i da odgovornim ponašanjem doprinesu očuvanju bezbednosti saobraćaja na putevima u vreme praznika.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS