Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website MUP: Marihuana iz Jovanjice skladištena po propisima - | K-013 Portal

MUP: Marihuana iz Jovanjice skladištena po propisima

MUP: Marihuana iz Jovanjice skladištena po propisima

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) saopštilo je da su policajci koji su učestvovali u akciji zaplene narkotika na poljoprivrednom gazdinstvu "Jovanjica" u blizini Stare Pazove, "sve mere i radnje preduzeli u skladu sa zakonom, između ostalog i kada je reč o merenju prisustva količine THC-a u marihuani, i skladištenju zaplenjene droge".

MUP navodi da je u zaplenjenoj količini narkotika utvrđeno veće prisustvo THC-a od dozvoljenog za više od 0,3 odsto, o čemu je kako se navodi, obavešteno i nadležno Tužilaštvo za organizovani kriminal."Veštačenje je izvršeno u skladu sa naredbom nadležnog suda, a na predlog tužilaštva. Nakon sušenja zaplenjene marihuane ona je, na osnovu naredbe nadležnog suda, propisno upakovana i čuva se u posebno opremljenom skladištu u Policijskoj upravi za grad Beograd, kako je to predviđeno i zakonom", navodi se u saopštenju MUP-a.

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić upitao je ranije danas da li je obavljeno veštačenje zaplenjene marihuane, kako bi se utvrdio procenat sadržaja THC-a (tetrahidrokanabilnol, aktivni sastojak marihuane). On je upitao i kolika je vrednost zaplenjene indijske konoplje i koliko je tačno zaplenjeno, odnosno da li je količina ostala ista kao što je prvobitno saopšteno, odnosno 650 kilograma marihuane i 65.000 biljaka.

(021)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.