Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website MUP: Radnici N1 mogli neometano da ulaze u zgradu - | K-013 Portal

MUP: Radnici N1 mogli neometano da ulaze u zgradu

n1 televizija, upad na posed, srbija

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) odgovorilo je na pitanja portala Nova.rs zbog čega nisu intervenisali povodom okupljanja nekoliko desetina ljudi ispred televizije N1 koji su u utorak uveče ometali rad zaposlenih na pomenutoj televiziji.

U odgovoru su naveli da je ispred objekta medijske kuće N1 u Omladinskih brigada održano javno okupljanje u organizaciji udruženja 'Dostojni Srbije', da se tokom okupljanja ispred ulaza u objekat nalazilo oko 40 lica, od kojih se njih četvoro obraćalo preko instaliranog ozvučenja, ali da su "zaposleni mogli nesmetano da ulaze i izlaze iz objekta".

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova naveli su i da je na sistem 192 bilo poziva od strane građana koji su prijavljivali da se ispred objekta nalaze nepoznata lica i da se zaposleni osećaju nesigurno i boje da izađu.

"Radnicima obezbeđenja na ulazu je preneto da se javno okupljanje prati i da nema narušavanja javnog reda i mira. Napominjemo da je postupanje radnika obezbeđenja detaljno regulisano odredbama Zakona o privatnom obezbeđenju. Na okolnosti javnog okupljanja izvršena je konsultacija sa zamenikom tužioca Višeg javnog tužilaštva u Beogradu koji je izneo stav da se VJT u Beogradu dostavi izveštaj na dalju nadležnost", naveli su iz MUP za Novu.rs.

Kako je objavio portal, MUP Srbije nije odgovorio na pitanje zbog čega nisu udaljili okupljene iako je reč o privatnom posedu već su na to odgovorili da je za eventualno ometanje privatnog poseda potrebno da se podnese tužba nadležnom sudu.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS