Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website MUP SRBIJE: Konkurs za policajce - | K-013 Portal

MUP SRBIJE: Konkurs za policajce

MUP Srbije raspisao je konkurs za prijem tri klase od ukupno 460 polaznika u Centar za osnovnu policijsku obuku (COPO) u Sremskoj Kamenici.

Rok za prijave je do 9. januara 2017. godine.

Reč je o konkursu za stručno osposobljavanje za poslove uniformisanog policajca u šest policijskih uprava i to za 400 polaznika za beogradsku policiju, 20 za nišku i po deset za policijske uprave u Pančevu, Zaječaru, Pirotu i Zrenjaninu. Obuka traje godinu dana i sprovodi se sukcesivno po klasama.

Pravo učešća na konkursu, kako je objavio MUP, ima kandidat koji je državljanin Srbije, najmanje godinu dana živi u mestu gde konkuriše, nema dvojno državljanstvo, nema manje od 18 ni više od 24 godine. Od kandidata se traži da ima završenu četvorogodišnju srednju školu i da nema bezbednosnih smetnji. Pravo učešća imaju i kandidati koji nemaju vozački ispit „B” kategorije, ali su obavezni da ga polože u roku do tri godine od raspisivanja konkursa.

Izbor polaznika za obuku u COPO centru obaviće sedmočlana komisija, koju imenuje ministar unutrašnjih poslova. Procedura traje od jednog do tri dana, u zavisnosti od rezultata ostvarenih prvog i drugog dana. Lekarski pregled se sastoji iz opšteg i specijalističkog, kao i testa na drogu. Kandidati moraju da polažu prijemni ispit, koji se sastoji iz provere jezičke kulture i pravopisa, provere psihološkog i bazično-motoričkog statusa i intervjua. Kandidati koji budu pozvani na prijemni ispit moraju sami da snose troškove puta, boravka i lekarskog pregleda.

Svaka pojedinačna provera je eliminaciona. Potpunu ravnopravnost obezbediće vođenje kandidata pod šifrom. Kandidati koji ispune uslove i polože kvalifikacioni ispit rangiraće se na osnovu zbirnih rezultata u sva četiri segmenta.

Svi koji ne budu primljeni biće obavešteni u roku od osam dana od donošenja odluke. Na kućnu adresu biće im vraćena i dokumentacija koju su priložili na konkursu. Kandidat na ovakvu odluku može da se žali ministru preko COPO u roku od osam dana od prijema obaveštenja.

Najmanje deset dana pre početka obuke o mestu i vremenu potpisivanja ugovora biće obavešteni oni koji su primljeni u COPO. Svim polaznicima je obezbeđen smeštaj i ishrana, kao i neophodna sredstva za nastavu.

Polaznik koji uspešno završi ovu obuku dobija mogućnost da se zaposli u MUP-u kao pripravnik za policijskog službenika. Dužan je da najmanje pet godina radi u policiji ili da nadoknadi troškove stručnog osposobljavanja.

http://www.copo.edu.rs/userfiles/files/KONKURS%20COPO.pdf



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.