Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Od 4. septembra merenje prosečne brzine između naplatnih rampi - | K-013 Portal

Od 4. septembra merenje prosečne brzine između naplatnih rampi

U ponedeljak, posle probnog perioda, počinje merenje prosečne brzine između naplatnih rampi.

Probno merenje je dalo tačne rezultate i na osnovu njega će se vozači kažnjavati, a kazne će stizati na kućnu adresu. Vozači će odmah po napuštanju naplatne rampe na bloku za plaćanje moći da iščitaju svoju prosečnu briznu i vide da li su je prekoračili.

Kompletno obrađeni rezultati pokazali su da vozači iz Srbije manje krše brzinu nego tranzitni turisti. Čak 3.800.000 vozila prošlo je kroz Koridor 10 tokom ove turističke sezone.

Postoji inicijativa Ministarstva građevine, saobraćaja i infrastrukture da se, zbog dobrog kolovoza, maksimalna brzina podigne na 130 kilometara na čas, čime bi putnici u tranzitu uštedeli 22 minuta na prolasku kroz Srbiju.

Stranim državljanima koji prekorače brzinu kazna će se na licu mesta naplaćivati, a našim vozačima će stizati na kućnu adresu, prenosi RTS.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.