Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Od septembra sve cene operatora na jednom portalu - | K-013 Portal

Od septembra sve cene operatora na jednom portalu

Telefon

Od septembra će građanima na posebnom internet portalu biti dostupni uporedni podaci o cenama operatora koji posluju u Srbiji, najavio je direktor Regulatorne agencije za elektronske komunikacije i poštanske usluge (RATEL) Vladica Tintor.

 

„Tako će na jednom mestu korisnici moći da uporede, na primer, cene razgovora u mobilnoj telefoniji raznih paketa usluga, brzinu Interneta i da izaberu operatora koji im najviše odgovara“, kaže Tintor za „Večernje novosti“.

Prema njegovim rečima, informacije na portalu „ceneusluga.rs“ biće grupisane u pet kategorija – fiksna telefonija, mobilna telefonija, Internet, televizija i paketi usluga.

Na pitanje na šta se najčešće korisnici žale RATEL-u, Tintor kaže da se prigovori najviše odnose na kvalitet usluga elektonskih komunikacija, poput jačine signala i brzine protoka prenosa podataka.

Žale se, kako je dodao, i na račune koje ispostavljaju mobilni operatori, kao što je saobraćaj u romingu i usluge sa dodatnom vrednošću, takozvane VAS poruke.

„Određeni broj prigovora se odnosi i na prenos brojeva mobilne i fiksne telefonije iz mreže jednog u mrežu drugog operatora, dekodiranje telefona, sporne situacije iz ugovornog odnosa…RATEL godišnje ima oko 1.000 formiranih predmeta po osnovu prigovora korisnika“, kaže Tintor.

Tags: ,


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.