Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website ODLUČENO: Doktorat ministra finansija Siniše Malog plagijat - | K-013 Portal

ODLUČENO: Doktorat ministra finansija Siniše Malog plagijat

UNIVERZITET U BEOGRADU ODLUČIO: Siniša Mali plagijator

Odbor za profesionalnu etiku Univerziteta u Beogradu jednoglasno je utvrdio postojanje neakademskog ponašanja Siniše Malog, ministra finansija Srbije, prilikom izrade doktorske disertacije „Kreiranje vrednosti kroz proces restrukturiranja i privatizacije – teorijske koncepcije i ostvareni rezultati u Srbiji“, koju je odbranio na Fakultetu organizacionih nauka 2013. godine.

Navodi se da je u delu disertacije doslovno preuzimao tekstove odnosno cele pasuse iz tekstova drugih autora, bez navođenja imena tih autora.

Odbor za profesionalnu etiku dostaviće konačno Rešenje Senatu Univerziteta radi postupanja u skladu sa Pravilnikom o postupku poništavanja diplome i dodatka diplomi.

Odbor za profesionalnu etiku Univerziteta u Beogradu predložio je Senatu Univerziteta da postupi po pravilniku o poništavanja doktorata u slučaju ministra Siniše Malog jer je utvrdio postojanje neakademskog ponašanja u njegovom radu, izjavila je danas rektorka Univerziteta Ivanka Popović.

Ona je novinarima kazala da je Siniša Mali prekrišio etički kodeks Univerziteta jer je bez navodjenja citirao tekstove drugih autora.

Studenti iz organizacije #od5miliona saopštili su da je Odbor za profesionalnu etiku Univerziteta u Beogradu doneo konačnu odluku da je doktorat ministra finansija Siniše Malog plagijat.

Studenti #1od5miliona su u septembru držali Rektorat u blokadi 12 dana zahtevajući da se pitanje spornog doktorata ministra finansija konačno reši.

Siniša Mali ne sme ostati ministar - Protest ispred ministarstva finansija

Inicijativa Ne davimo Beograd zatražila je smenu Siniše Malog sa mesta ministra finansija u aktuelnoj Vladi Srbije.

“Nismo toliko naivni da verujemo da će Siniša Mali pokazati i trunku ličnog integriteta i sam podneti ostavku, zato od premijerke Ane Brnabić zahtevamo njegovu smenu”, navedeno je u saopštenju ove građanske inicijative iz koje su pozvali građane i na protest u ponedeljak 25. novembra.

Siniša Mali ministar je u Vladi Srbije od maja 2018. godine. Prethodno bio je na čelu Beograda, najpre kao predsednik Privremenog organa grada Beograda a potom kao gradonačelnik glavnog grada Srbije, od novmebra 2018. godine.

(Radio Slobodna Evropa)

Tags: ,


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.