Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Odobrena sredstva za Studiju izvodljivosti autoputa Pančevo – Temišvar - | K-013 Portal

Odobrena sredstva za Studiju izvodljivosti autoputa Pančevo – Temišvar

Strateški projekat izrade Studije izvodljivosti i projektovanja autoputa Pančevo – Alibunar – Vršac – Temišvar, odobren je na drugom sastanku Zajedničkog odbora za praćenje INTERREG programa IPA CBC Rumunija – Srbija, objavio je rumunski portal Tion.ro, a preneo BRCT Temišvar.

Projekat je vredan 9.3 miliona evra, većim delom će se finansirati iz IPA programa prekogranične saradnje Rumunija – Srbija, uz obavezno učešće država, a period implementacije je 42 meseca.

Putevi Srbije i Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i predstavnici resornog ministarstva i institucija u Rumuniji, trebalo bi uskoro da potpišu ugovor o sprovođenju ovog strateškog projekta.

Autoput Pančevo – Alibunar – Vršac – Temišvar, dužine 130 kilometara, trebalo bi da bude deo Koridora 11, što je velika šansa za razvoj južnobanatskog okruga i privlačenje stranih investicija.

Imajući u vidu činjenicu da je granični prelaz Vatin, kod Vršca, najprometniji drumski prelaz sa Rumunijom, kao i to da veliki broj italijanskih firmi, koje posluju u okolini Temišvara, ima potrebu da se saobraćajno povežu sa lukom Bar u Crnoj Gori, želja da se izgradi autoput kroz južni Banat nama se čini već opravdanom.

(Evrsac / Foto: Novosti)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.