Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Ograničen avio saobraćaj, moguća i potpuna obustava ulaska putničkih automobila u Srbiju - | K-013 Portal

Ograničen avio saobraćaj, moguća i potpuna obustava ulaska putničkih automobila u Srbiju

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović potvrdio je danas da će putnički avio saobraćaj od danas biti u potpunosti ograničen i da će aerodromi moći da rade i primaju avione samo uz specijalnu dozvolu Vlade Srbije.

"Pokušavamo da ograničavanjem i obustavljanjem putničkog saobraćaja sprečimo unošenje dodatne zaraze u Srbiju da bismo našem zdravstvenom sistemu dali dovoljno vremena da se brani, odnosno da imamo dovoljno lekara i dovoljno zdravih lekara da mogu u dužem vremenskom periodu da nas štite", rekao je Stefanović.

On je precizirao da će biti omogućeno da na aerodrome sleću avioni koji prevoze eksperte, koji bi mogli da pomognu našoj zemlji.

"Svi ostali moraće da se strpe", rekao je Stefanović.

Država će danas razmatrati i pooštravanje mera kada su u pitanju granični prelazi.

"Hoćemo da razmotrimo mogućnost da, ukoliko vlada donese takvu odluku, zaustavimo u potpunosti putnički saobraćaj u smislu ulaska u Republiku Srbiju", kaže Stefanović.

Svi apeli koje je država uputila našim građanima u inostranstvu, kaže, nisu "urodili plodom".

"Oko 70.000 ljudi je samo u protekla tri, četiri dana uspelo da uđe u Srbiju i na takav način rizikuje bezbednost svih ostalih građana Srbije", kaže ministar.

(Tanjug)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.