Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Pobeda studenata iz Srbije na evropskom takmičenju inovativnih prehrambenih proizvoda - | K-013 Portal

Pobeda studenata iz Srbije na evropskom takmičenju inovativnih prehrambenih proizvoda

pobeda studenata iz srbije

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić čestitao je danas pobedu studentskom timu Akademije strukovnih studija Beograd sa odseka Visoko hotelijerske škole, koji je pobedio na evropskom takmičenju inovativnih prehrambenih proizvoda "Ekotrofelija" u Parizu.

Međunarodni žiri je za pobednike proglasio tim iz Srbije "Ruftop" (Rooftop), a njihov Beetscuits - organski ekstrudirani snek proizvod od bezglutenskih žitarica i tropa cvekle proglašen je za najbolji, saopštilo je Ministarstvo.

Ružić je članovima tima - Anastasiji Spasojević, Magdaleni Sekulić, Nini Sinđelić i Stefanu Tereku, kao i njihovoj mentorki Ani Kalušević rekao da je njihov uspeh "istorijski", dodavši i da su bili najmlađi učesnici.

"Prikazali ste Srbiju kao inovacionu destinaciju u oblasti hrane, a vaš proizvod je naša zemlja u malom. Vi ste dokaz koliko je važna podrška Ministarstva, a vi ste i promoteri srpskog znanja, veština i onog našeg borbenog karaktera i zajedništva koji u svemu pobedi kad hoćemo", rekao je Ružić.

Tim "Ruftop" bio je i pobednik desetog nacionalnog studentskog takmičenja u kreiranju eko-inovativnih prehrambenih proizvoda u organizaciji Udruženja prehrambenih tehnologa Srbije.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS