Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Počinju da važe novi protokoli u slučaju krize u školama: Evo šta se radi kad izbije požar - | K-013 Portal

Počinju da važe novi protokoli u slučaju krize u školama: Evo šta se radi kad izbije požar

protokol u slucaju krize, skola

Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović izjavila je da promene u postupanju u kriznim situacijama u školama, kao što su nasilje, požari, lažne dojave o bombama, od danas stupaju na snagu.

Đukić Dejanović je za RTS navela da je obavljena pristojna edukacija zaposlenih u školama o reakcijama u slučaju kriznih situacija koje se ne mogu prevideti.


Prema njenim rečima, onog momenta kada se dogodi krizna situacija, formiraju se timovi kojima će rukovoditi direktor, a u kojima će takođe učestvovati i stručni saradnici i razredne starešine.

"To je obaveza u svakoj školi, to više ne može da se prepušta individualnom pristupu i procenama", kazala je ministarka.


Ona je navela primer za slučaj požara, gde direktor škole mora odmah da formira tim koji mora da obavesti vatrogasce, roditelje dece koja su u opasnosti, kao i da spreči traume kod dece.

"Dakle, komunikacija tog tima sa centrima za socijalni rad, sa zdravstvenim ustanovama, sa službom unutrašnjih poslova, lokalnom zajednicom, kontinuirana je za slučaj bilo koje krizne situacije, nasilja, neadekvatnog ponašanja", kazala je Đukić Dejanović.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.