Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Pokrenuta PETICIJA: “Da svi đaci u Srbiji uče iz istih knjiga kao nekada" - | K-013 Portal

Pokrenuta PETICIJA: “Da svi đaci u Srbiji uče iz istih knjiga kao nekada"

Pokrenuta PETICIJA: “Da svi đaci u Srbiji uče iz istih knjiga kao nekada"

Pokret za decu „Tri plus“ pokrenuo je elektronsku peticiju pod nazivom „DA SVI ĐACI U SRBIJI UČE IZ ISTIH KNjIGA KAO NEKADA“, na koju je podstaklo aktuelno dešavanje kašnjenja izdavača i distributera sa isporukom udžbenika materijalno ugroženoj deci, trećem i svakom naredno rođenom detetu u svim školama širom Srbije, navedeno je u saopštenju ovog Udruženja.

Ovo je, stoji u saopštenju, postalo uobičajeno za septembar i početak školske godine, iako je država izdvojila preko 500 miliona dinara shodno odluci Vlade Republike Srbije.

Pokret „Tri plus“ smatra da je vreme da se uspostavi kontrola nad distribucijom udžbenika koja podrazumeva isporuku bar 15 dana pre početka školske godine.

Potrebno je vratiti vreme kada je knjiga iz nekog nastavnog predmeta bila ista za isti razred u svim školama bilo gde u Srbiji, navodi se u saopštenju i dodaje da su „knjige imovina koja se nasleđuje i ukoliko bi đaci učili iz istih knjiga kao što su nekad mnoge generacije njihovih roditelja osim uštede budžeta učili bi decu i poštovanju tradicije da se knjiga čuva za brata, sestru, druga, sledećeg đaka“.

Ovim bi, stoji u saopštenju, država uštedela finansijska sredstva koja izdvaja za kategoriju dece koja imaju pravo na besplatne udžbenike.

Peticiju možete potpisati preko interneta klikom OVDE.

Tags: ,


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.