Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Poledica (Putevi Srbije): Radovi na Pančevačkom mostu od sledeće godine, bez zaustavljanja saobraćaja - | K-013 Portal

Poledica (Putevi Srbije): Radovi na Pančevačkom mostu od sledeće godine, bez zaustavljanja saobraćaja

miodrag poledica, rusenje pancevackog mosta

Pomoćnik direktora Javnog preduzeća „Putevi Srbije“ Miodrag Poledica izjavio je jutros da očekuje bi rekonstrukcija Pančevačkog mosta u Beoradu mogla da počne sledeće godine i da traju najviše godinu i po do dve.

„Cilj nam je da do kraja godine dobijemo građevinsku dozvolu, da rešimo imovinu leve i desne strane od novih prilaznih konstrukcija, imajući u vidu da ispod samog mosta ima dosta privrednih subjekata, da vidimo da li tu treba da radimo eksproprijaciju ove godine“, rekao je Poledica za televiziju Prva.

On je naveo da će se rekonstrukcija vršiti tako da ne dođe do zaustavljanja saobraćaja.

„Sve će se raditi fazno i intervencija će biti od Bogoslovije do samog Pančevačkog mosta. Tu imamo dve nezavisne prilazne konstrukcije, koje su uglavnom na stubovima“, kazao je on.

Naveo je da će prilazna saobraćajnica u smeru ka Beogradu biti dugačka oko 820 metara, od čega 522 metra na mostovskim konstrukcijama, dok će ona u smeru ka Pančevu biti duga oko 750 metara, od čega 450 na mostovskim konstrukcijama.

Poledica je dodao da će te rampe biti izgrađene pre nego što se pristupi rušenju, objašnjavajući da će silazna rampa biti povezana na postojeći sistem gradskih ulica, takozvani „Klanički kej“, prema Dunavskoj ulici i Bulevaru despota Stefana, dok će se na uzlaznu rampu u smeru ka Pančevu dolaziti iz Ulice Vuka Vrčevića.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.