Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Postupak kontrole rada nadležnih povodom slučaja u Alibunaru - | K-013 Portal

Postupak kontrole rada nadležnih povodom slučaja u Alibunaru

Ombudsman, Alibunar

Zaštitnik građana je po sopstvenoj inicijativi, a na osnovu saznanja iz medija o postojanju sumnje da je mladić (17) iz Alibunara tokom proteklog vikenda u porodičnoj kući pretukao i silovao svoju baku (71), koja mu je bila staratelj, pokrenuo ispitni postupak ocene zakonitosti i pravilnosti rada Centra za socijalni rad u Alibunaru.

Postupak je pokrenuo i prema Pokrajinskom sekretarijatu za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova i Ministarstvu unutrašnjih poslova - Policijskoj upravi za grad Pančevo - policijskoj stanici Alibunar, navodi se u saopštenju Zaštitnika građana.

Ombudsman je od Centra za socijalni rad Alibunar zatražio da ga obavesti o svim okolnostima slučaja i koje mere je Centar preduzimao, posebno u zaštiti žrtve, s obzirom na to da je, po pisanju medija, ona dve sedmice ranije prijavila nasilno ponašanje unuka i zatražila pomoć od centra.

Takođe, potrebno je da Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova izvrši stručni nadzor nad radom organa starateljstva u ovom slučaju.

Od MUP-a je zatražena informacija da li je ranije bilo prijava nasilja u toj porodici i koje mere je policija preduzimala u zaštiti žrtve nasilja, kao i koje mere je preduzela nakon saznanja o tom slučaju.

Zaštitnik građana je za izjašnjenja kontrolisanih organa dao rok od 15 dana.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS