Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Povučene sve SAT patrole do Grčke preko Makedonije - | K-013 Portal

Povučene sve SAT patrole do Grčke preko Makedonije

Vlada Srbije usvojila je Uredbu kojom se povlače sve SAT patrole koje je Mirko Alvirović proteklih godina snimio od Srbije do Grčke preko Makedonije. Ova odluka biće na snazi do daljeg, prenosi portal Njuz.Net

Kako se navodi u saopštenju Vlade, apeluje se na građane koji planiraju da krenu put Grčke da ne koriste SAT patrole koje idu preko Makedonije.

– Imamo dokaze o veoma ofanzivnom delovanju u Makedoniji protiv putnika iz Srbije. To znači da na pumpama koje su do sada imale tečni naftni gas, putnicima iz Srbije se govori da ga nema, kao i da se espreso u motelima i restoranima naplaćuje po višim cenama – stoji u upozorenju Vlade i dodaje da ako neko od građana Srbije krene u Grčku preko Makedonije to čini na sopstvenu odgovornost.

Zbog novonastale situacije RTS će u više termina emitovati SAT patrole koje do Grčke vode preko tradicionalno prijateljske Bugarske.

Takođe, Vlada Srbije je izdvojila sredstva da se u što kraćem roku snime nove SAT patrole koje neće ići preko Makedonije.

– Vlada Srbija je već kontaktirala Mirka Alvirovića kako bi se u što kraćem roku snimile dodatne SAT patrole do Grčke, kako one koje idu preko Bugarske, tako i nove koje bi do Jonskog i Egejskog mora vodile preko Albanije – ističe se u saopštenju.

(Izvor: Njuz.net / Bane Grković)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.