Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Prekinuta blokada, studenti predali Rektorki ključeve od zgrade Rektorata - | K-013 Portal

Prekinuta blokada, studenti predali Rektorki ključeve od zgrade Rektorata

Prekinuta blokada, studenti predali Rektorki ključeve od zgrade Rektorata

Predstavnici studenata iz Udruženja Jedan od pet miliona predali su jutros rektorki Univerziteta u Beogradu Ivanki Popović ključeve Rektorata čime su, posle dvanaest dana,  prekunuli njegovu blokadu dok im je ona uručila garanciju da će se sprovesti njihov zahtev da se utvrdi da li je doktorat ministra finansija Siniše Malog plagijat, za šta je kao krajnji rok odredjen 4 novembar.

„Mi smo na istom zadatku, da čuvamo ugled Univerziteta i jačamo ga“, rekla je Popović i navela da su studenti pokazali čvrstoću u obezbedjivanju svojih zahteva na čemu im je „skinula kapu“  i iskazala poštovanje.

Ona nije želela da komenariše kritike koje je uputio predsednik države Aleksandar Vučić, navodeći da ovo nije ni vreme ni mesto za to.

„Ovde smo da bi zajedno otvorili Rektorata, ovde smo da bi zaposleni ušli u Rektorat, da počnu da obavljaju svoje poslove a da studenti mirno iz njega izadju“, rekla je, navodeći da nije ni vreme ni mesto da se razgovara o „drugim aspektima“.

Predstavnica studenata Mila Jovanović je predala Popović ključeve ulaznih vrata zgrade kao i cvet  čuvarkuću, navodeći da će studenti nastaviti da čuvaju Univezitet ali i da će štititi i rektorku od „svakog mogućeg pritiska a svi znaju da su oni već počeli“.

„Univerzitet je pokazao da ima integritet, da je jedina slobodna institucija u ovoj zemlji i mi smo ponosni na to“, rekla je Jovanović.

Sa zgrade Rektorata je skinut transparent „Blokada u toku“ i okačen novi s porukom „Ne damo rektorku“.

U dogovoru rektorke i studenata, za koji ona garatnuje da će biti sproveden, je i poruka da ni studenti ni lica na obezbedjivanju zgrade Rektoratata neće snositi odgovornost.

Predsednik Vučić je, komentarišući ova zbivanja, dan ranije, ocenio da se Rektorat pretvorio u „partijsku prćiju“ i ironično rekao da podržava ljubav rektorke i studenata koji su protestovali.

(Beta, foto Beta screenshot)

Tags: ,


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS