Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Pri pretresu mercedesa carinici zaplenili 47.000 evra - | K-013 Portal

Pri pretresu mercedesa carinici zaplenili 47.000 evra

Zaplenjeno 47000 evra

Carinici su na Horgošu, na ulazu u Srbiju, zaplenili 47.000 evra sakrivenih u servisnu knjižicu koja je pronađena u prtljažniku automobila, saopštila je danas Uprava carine.

Kako se navodi, prekršaj je otkriven u subotu kada je na red za kontrolu stigao mercedes benc nemačkih tablica kojim je iz Nemačke, gde živi, ka južnoj srpskoj pokrajini putovao 58-godišnji vozač albanske nacionalnosti u društvu dve godine mlađeg brata.

Dvojac je carinskom službeniku prijavio da ima nešto manje od 10.000 evra po osobi, što je ubrzo demantovano kada su carinici uočili torbicu za dokumentaciju vozila na neuobičajenom mestu, u gepeku, među prtljagom putnika i u njoj pronašli 50.000 evra.

Daljim pretresom u rancu, koji se nalazio u prtljažniku, otkriveno je još 10.000 evra upakovanih u plastičnu fasciklu sa dokumentacijom vozača, a kod putnika carinici su pronašli ukupno 7.000 evra.

Putnicima je vraćeno po 10.000 evra, koliko je dozvoljeno preneti preko granice bez prijavljivanja, dok je preostalih 47.000 zadržano do okončanja postupka protiv vozača, navedeno je u saopštenju.

(Tanjug)

Tags: ,


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.