Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Prijemni ispiti i ispitni rokovi će se pomerati - | K-013 Portal

Prijemni ispiti i ispitni rokovi će se pomerati

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević najavio je danas pomeranje prijemnih ispita na fakultetima, kao i ispitnih rokova zbog epidemije korona virusa.

On je u razgovoru za N1 istakao da sve zavisi od trajanja situacije i da će građani biti u svakom trenutku obavešteni, te da izmene prate i visoko obrazovanje.

"Svakodnevno smo u kontaktu sa Konferencijom univerziteta Srbije (KONUS) i rektorka Ivanka Popović i ja se čujemo više puta u toku dana. Rektorat komunicira dalje sa drugim rektorima. Prijemni ispiti i ispitni rokovi će se pomerati", istakao je Šarčević.

Prema njegovim rečima, u velikoj su prednosti fakulteti koji imaju dobre tehničke mogućnosti i koji su akreditovali onlajn programe.

"Razgovaramo sa Nacionalnim telom za akreditaciju i proveru kvaliteta u visokom obrazovanju Srbije (NAT) da ubrza akreditacija za one fakultete koji su podneli za onlajn nastavu", kazao je Šarčević.

Kako navodi, rokovi mogu da se pomere za avgust, septembar, oktobar i to nije sporno.

"To je sve tehnika", rekao je Šarčević.

(Tanjug)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.