Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Protest malinara u Arilju i Požegi - | K-013 Portal

Protest malinara u Arilju i Požegi

malinari,protest, pozega, arilje

Protest malinara počeo je danas u podne u Arilju, a nastavljen je u Požegi, gde su nezadovoljni proizvođači malina blokirali saobraćaj.

Malinari su krenuli u blokadu petlje Arilje – Požega nezadovoljni otkupnom cenom malina.

Oni su prvo traktorima blokirali petlju, a blokada je trajala oko dva sata.

Potom su se u traktorima zaputili ka Požegi, gde su blokirali saobraćaj.

Proizvođači su ranije najavili taj protest ukoliko se dogovor o otkupnoj ceni maline ne postigne, jer su nezadovoljni otkupnom cenom od 250 dinara po kilogramu.

Malinari okupljeni oko udruženja "Vilamet" Arilje nezadovoljni su postignutim dogovorom o otkupnoj ceni maline od 250 dinara po kilogramu i ne prihvataju ga, izjavio je predstavnik tog udruženja Mileta Pilčević.

On je ranije za N1 rekao da je o dogovoru čuo iz medija i da su predstavnici tog udruženja bili isključeni iz poslednjih pregovora iako su prisustvovali svim prethodnim sastancima.

"Šokirani smo da smo isključeni iz pregovora i time da se dovode neki drugi ljudi koji to dogovore bez ičije saglasnosti. Oni su podržali rešenje od 250 dinara po kilogramu, što mi nikako ne prihvatamo. To je cena proizvodnje", rekao je on.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.