Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Protest u Zrenjaninu jer se život sveo na preživljavanje - | K-013 Portal

Protest u Zrenjaninu jer se život sveo na preživljavanje

protest, zrenjanin

Protest „Bitka za Zrenjanin“ zbog problema stanovnika održan je u centru tog grada, a protestna povorka je otišla do zgrade Policijske uprave.

Miljan Čičić iz Pokreta „PUF – Promene u fokusu“, jedan od organizatora skupa, podsetio je da Zrenjanin nema vodu za piće više od 20 godina, da se zatvaraju škole i da deca nemaju grejanje u školama.

„Zrenajnin je deponija najprljavije svetske industrije i sve su to razlozi – a imamo ih mnogo – zbog kojih smo se večeras okupili, a sve to je posledica 12 godina vlasti Srpske napredne stranke“, kazao je Čičić.

Ukazao je da je voda iz nove fabrike vode nezadovoljavajućeg kvaliteta, da su se zbog toga građani masovno žalili da im se kvare veš-mašine i bojleri i da su zabrinuti kako ta voda utiče na zdravlje ljudi, ali je rekao i da sadašnja vlast nije kadra reši da taj problem.

Čičić je rekao da su građani podjednako zabrinuti i zbog najave gašenja srednje škole „Uroš Predić“ i podsetio da je Zrenjanin bio industrijski centar u SFRJ i rekao da je zabrinjavajuće to što gašenje preti školi koja je bila nadaleko poznata i gde su se školovali prehrambeni, hemijski i tekstilni tehničari.

„Mi ćemo se okupljati, nama predstoje lokalni izbori i mislimo da je sazrelo za promene u našeg gradu jer jedino tako mogu da se reše rastući problemi u društvu i našem gradu, želimo da vratimo naš grad u ruke naših sugrađana, da opet prodišemo i postanemo prepoznatljiv grad kao što smo nekada bili“, poručio je Čičić.

Sonja Pernat, narodna poslanica Stranke slobode i pravde i predsednica zrenjaninskog odbora SSP rekla je da je protest „Bitka za Zrenajnin“ jedna od bitaka za Zrenjanin koja će se i dalje voditi, a da je važno da se građani okupljaju u sve većem broju.

Kazala je da se život u tom gradu sveo na preživljavanje i da svi to osećaju na svojoj koži, pogotovo zbog vode o kojoj nemaju prave informacije, zbog „basnoslovno skupih računa“, opravdane reakcije potrošača na daljinsko grejanje i zbog toga što je, kako je navela, grejanje u Zrenjaninu zvanično najskuplje ne samo u Srbiji, nego i u regionu.

„Nećemo više neće dozvoljavati da nas predstavljaju da smo neki nacionalni interes, a te patriote nas zaista rentiraju Kinezima gde smo sada postali stranci na sopstvenoj zemlji, nemamo mogućnost da živimo, nego imamo obavezu da preživljavamo i to zaista nije svrha života“ kazala je ona.

„Zrenjanin je moj jedini grad, ovo je najlepša zemlja na svetu i mogu oni da budu bahati i pohlepni, a moje srce je mnogo veće od toga i ja ću to izdržati zajedno sa svim svojim sugrađanima“, poručila je Sonja Pernat.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS