Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Rektorka BU: Može se očekivati produžetak školske godine - | K-013 Portal

Rektorka BU: Može se očekivati produžetak školske godine

Može se očekivati da se školska godina za studente produži na određen period, ali konačna odluka o tome zavisiće od dužine trajanja vanrednog stanja, izjavila je rektorka Univerziteta u Beogradu Ivanka Popović.

Ona je za "Blic" rekla da će doći i do produžetka aprilskog roka, jer ispiti, za razliku od nastave, ne mogu da se realizuju na daljinu.



Beogradski dnevnik piše da je konačna odluka o produžetku školske godine u rukama Ministarstva prosvete i da je, sudeći prema sadašnjoj situaciji, sve izvesnije da će akademci kraj jula i početak avgusta provesti u učionicama.

Razlog za to je, kako navodi list, činjenica što značajan broj fakulteta u svojim programima ima i praktičnu nastavu i vežbe koje nisu u mogućnosti da realizuju onlajn, kako se sada održavaju predavanja.

"S namerom održavanja kontinuiteta rada, u zavisnosti od prirode predmeta i broja studenata, moguće je izvođenje usmenih provera znanja. Moram da istaknem da svi fakulteti Univerziteta u Beogradu sada izvode nastavu i konsultacije sa studentima na daljinu", kaže Popović.



Ona dodaje da praktični deo nastave mora da se realizuje, jer je deo programa koji je dobio akreditaciju od nadležnog tela.

"Praktičnu nastavu i eksperimentalne vežbe ćemo organizovati kada prođe vanredno stanje, jer za sada ne postoje uslovi. Što se tiče kolokvijuma, oni mogu da se usmeno realizuju putem video-konferencije", navela je Popović.

(Tanjug)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.