Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Riba i riblji proizvodi za godinu dana poskupeli za skoro 60 odsto - | K-013 Portal
riba, smrznuta riba, riblji proizvodi, cene, srbija

Riba i riblji proizvodi za godinu dana poskupeli za skoro 60 odstoRiba i riblji proizvodi u Srbiji bili su u januaru ove godine skuplji gotovo 60 odsto nego u januaru 2022, objavio je danas Republički zavod za statistiku (RZS).

Kako je precizirano, poljoprivredni i proizvodi ribarstva u januaru 2023, bili su skuplji 32,3 odsto nego u isto vreme lane, dok su samo riba i riblji proizvodi u proseku imali 59,5 odsto višu cenu.

Posmatrano po glavnim grupama proizvoda, u odnosu na isti mesec prethodne godine najveći rast cena zabeležen je u grupama: žita (21,9 odsto), stoka i živina (26 odsto), jaja (54,5 odsto), stočni proizvodi (71 odsto) i mleko (75,1 odsto).
Istovremeno, cene poljoprivrednih proizvoda i ribarstva u januaru ove godine, u odnosu na decembar 2022, u proseku su smanjene za 2,4 procenta.

Posmatrano po glavnim grupama proizvoda, u odnosu na prethodni mesec, najveći pad cena zabeležen je u grupama stoka i živina (sedam odsto) i industrijsko bilje (2,6 odsto).

Iz RZS-a su naveli i da su cene poljoprivrednih proizvoda i ribarstva u 2022. bile u proseku veće 25,7 odsto nego 2021.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.