Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website RIBOLOV: Kakve su kazne za nepridržavanje propisa? - | K-013 Portal

RIBOLOV: Kakve su kazne za nepridržavanje propisa?

Pecanje

Strastveni ribolovci sigurno znaju, ali za one koji nisu toliko upućeni, informacija da na našim rekama trenutno najbolje idu štuka i som, prenosi RTV.

Leto uveliko traje kao i letnja ribolovačka sezona. U ribolov se najčešće ide iz ljubavi i relaksacije, a iako su ovih dana reke pune pecaroša, ljubav prema ovoj razonodi ipak nije dovoljna, potrebna je i dozvola zbog sve većih kazni od krivolova. Pored toga, pecaroši kažu da im ova sezona i nije baš najbolja.

Uprkos činjenici da je ove godine sezona ribolova malo zakasnila i da je došlo do smanjene potražnje ribe, interesovanje za rekreativnim ribolovom je povećano, ali ipak ljubitelji ove razonode treba da obrate pažnju da su za to neophodne dozvole.

"Dozvole se kupuju u mestu prebivališta. Dozvola je jedinstvena, znači važi na celoj teritoriji Srbije, izuzev za zaštićena prirodna dobra, znači nacionalni parkovi, parkovi prirode i tako dalje. U njima važe posebne dozvole za svaku od tih zaštićenih prirodnih dobara. Ove ostale vode koje ne potpadaju pod to, sa tom jedinstvenom dozvolom koja je za seniore 7.000 dinara, mogu da pecaju na celoj teritoriji Srbije”, objašnjava za RTV Ljubomir Pejčić iz Ribolovačkog saveza Vojvodine.

Iz Ribolovačkog saveza Vojvodine apeluju na građane da ne krše zakon jer se zakonski propisane kazne kreću od 5.000 do 200.000 dinara.

(Izvor: RTV / Nemanja Popadić)

Tags: ,


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.