Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website RZS: Za posao popisivača se prijavilo više od 40.000 kandidata - | K-013 Portal

RZS: Za posao popisivača se prijavilo više od 40.000 kandidata

popis stanovnistva, srbija

Za posao popisivača na predstojećem popisu stanovništva, domaćinstava i stanova u Srbiji, koji se sprovodi od 1. do 31. oktobra, prijavilo se više od 40.000 kandidata, objavio je danas Republički zavod za statistiku (RZS).

Rang-lista prijavljenih kandidata za popisivače, po opštinama/gradovima i naseljenim mestima, biće objavljena 10. avgusta, u 16.00 časova, na veb-sajtovima stat.gov.rs i popis2022.stat.gov.rs, precizirano je u saopštenju.

Za kandidate koji se pozivaju na testiranje poznavanja rada na računaru, pored imena i prezimena biće objavljeno vreme i mesto testiranja.

Popisivači se angažuju za period od 23. septembra do 31. oktobra, a kako je ranije najavljeno, za terensku realizaciju biće potrebno 15.000 popisivača, međutim RGZ planira da primi 20.000 osoba, koja će proći kroz obuku za terensku realizaciju, s obzirom na to da je neophodno imati dovoljan broj rezervnih popisivača.

Preliminarna lista kandidata objavljuje se 20. avgusta, a konačna rang lista kandidata koji se pozivaju na obuku objavljuje se 26. avgusta.

Predvidjeno je da odabrani popisivači pohađaju petodnevne obuke u periodu od 29. avgusta do 16. septembra i detaljno upoznavanje sa Vodičem za popisivače i radom u aplikaciji za prikupljanje podataka.

Takodje, obilaziće teren sa instruktorom pre početka popisivanja.

Sa popoisivačima se potpisuje Ugovor o obavljanju privremenih i povremenih poslova (nezaposlena lica, zaposlena lica sa nepunim radnim vremenom, starosni penzioneri) ili Ugovor o dopunskom radu (lica zaposlena sa punim-radnim vremenom kod drugog poslodavca).

Kandidati, punoletni državljani Srbije, mogu su da se prijave za rad samo na teritoriji opštine ili grada u kojem imaju prijavljeno prebivalište ili boravište, dok su student, koji se školuju van mesta stanovanja, mogli se prijaviti za rad u svojoj opštiniili gradu ili u loklalnoj samoupravi u kojoj privremeno žive tokom studija.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS