Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Školski raspust se zbog gripa produžava do 24. februara - | K-013 Portal

Školski raspust se zbog gripa produžava do 24. februara

Školski raspust se zbog gripa produžava do 24. februara

U cilju prevencije širenja gripa u populaciji dece i mladih, a imajući u vidu aktuelne epidemiološke podatke nadležnih organa, tela i službi, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja donelo je odluku da se produži zimski raspust u osnovnim i srednjim školama u Republici Srbiji.

Raspust će biti produžen do petka 21. februara 2020. godine, a prvi nastavni je ponedeljak 24. februar 2020. godine.

Prethodno je danas Ministarstvo zdravlja dalo preporuku Ministarstvu prosvete da se produži zimski raspust, kako bi se smanjilo širenje virusa gripa.

Ministar prosvete Mladen Šarčević je rekao za Prvu televiziju da će časovi u Vojvodini i u centralnoj Srbiji biti nadoknađeni.

Upitan da li se planira promena kalendara raspusta, Šarčević je rekao da lično nije baš najzadovoljniji kalendarom raspusta, ali da će se "vremenom razmišljati i o tome".

Juče je odlučeno da deca u Vojvodini neće ići u školu i u vrtiće od 12. do 21. februara, zbog gripa, dok će odluka o načinu nadoknade časova biće doneta naknadno.

Inače, zimski raspust prekinuo je širenje virusa gripa u mnogim okruzima u Srbiji.

(Tanjug)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.