Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Sprečen pokušaj krijumčarenja oko 25 kilograma ruda i minerala - | K-013 Portal

Sprečen pokušaj krijumčarenja oko 25 kilograma ruda i minerala

Sprečen pokušaj krijumčarenja oko 25 kilograma ruda i minerala

U saradnji sa policijom, carinici su na izlaznoj strani prelaza "Horgoš" sprečili pokušaj krijumčarenja gotovo 25 kilograma raznih ruda i minerala.

Prekršaj je otkriven kada je na red za kontrolu pristigao autobus, koji saobraća na relaciji AP KiM - Nemačka. Na postavljeno pitanje vozačima autobusa da li imaju nešto da prijave za carinsku kontrolu, odgovorili su da ne nose ništa. Carinici su ipak odlučili da detaljno pregledaju autobus, koristeći pritom i asisitenciju službenog psa.

Ubrzo je u boksu ispred prednjeg desnog točka, otkrivena torba za koju je jedan od vozača, 59-godišnji srpski državljanin iz Uroševca, rekao da se radi o pošiljci u kojoj je kamen.

Otvorivši torbu, carinici su u njoj zatekli 39 komada raznih ruda i minerala nepravilnog oblika, teških ukupno 24.620 grama, za koje se osnovano sumnja da su prirodnog porekla.

Pošiljka rude i minerala upućena je na veštačenje kako bi se utvrdilo o čemu se tačno radi, nakon čega će i vrednost moći da bude procenjena. Na poziv carinika, na lice mesta izašao je i dežurni radiolog, koji je utvrdio da nema radioaktivnosti i da se radi o prirodnim materijalima.

Tags: ,


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.