Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Tabaković: Bankarski sektor stabilan, banke da shvate da bez građana i privrede ne postoje - | K-013 Portal

Tabaković: Bankarski sektor stabilan, banke da shvate da bez građana i privrede ne postoje

Bankarski sektor u Srbiji je stabilan, likvidan i u dobrom stanju, izjavila je za Novosti guvernerka Narodne banke Srbije (NBS) Jorgovanka Tabaković i naglasila da NBS održava stabilan kurs i ima dovoljno deviznih rezervi, ali je potrebno i da banke pokažu odgovornost i shvate da bez građana, privrede i klijenata, ni one ne postoje.

Ona je najavila da se, u sklopu odgovorne politike NBS, osim moratorijuma na otplatu različitih pozajmica, priprema niz mera za pomoć građanima i privredi. Najvažnije je da građani znaju da se Srbija, za razliku od drugih zemalja, čak ni u periodu krize ne suočava sa slabljenjem valute, istakla je Tabaković.

Prema njenim rečima, Srbija nije izložena izlasku investitora, koji "imaju poverenje u ljude i institucije naše države - predsednika, NBS i Vladu". Upravo će to omogućiti da uticaj krize na našu ekonomiju bude blaži i da što kraće traje. U to veruju i investitori, ulažu u dinarske obveznice države, tako da ne napuštaju našu zemlju, naglasila je TabakovićUpitana da li ćemo imati dovoljno snage za podizanje privrede kada sve ovo prođe, ona je odgovorila da je sve što je izgrađeno u prethodnim godinama "garant i brzog oporavka".

"Naše je da uradimo sve da se sa krizom izborimo sa što manje štete. Da realno sagledamo okolnosti i već planiramo kako da nadoknadimo ono što radom i pametnim merama može da se nadoknadi", istakla je Tabaković.

(Novosti)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.


Najnovije: Na portalu

BIG PA Zaplesimo Zajedno 460x600

viber slika 2024 04 10 17 36 01 321

 grupa pancevo

konoba32 baner mob

10906531 721735721273076 3753183143446782296 n

Mima artwork

Logo KAREJA2

pancevo city