Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Telekomu odobrena kupovina još jednog operatera - | K-013 Portal

Telekomu odobrena kupovina još jednog operatera

Telekomu odobrena kupovina još jednog operatera

Komisija za zaštitu konkurencije odobrila je Telekomu kupovinu kablovskog operatera Charlie Plus, posredstvom svog zavisnog društva Telemark Systems, navodi se u rešenjima objavljenim na sajtu Komisije.

„Nakon realizacije prijavljene transakcije, društvo Telemark uspostaviće neposrednu a podnosilac prijave posrednu pojedinačnu kontrolu nad ciljnim društvom", navodi se u nedavno objavljenom rešenju od 11. oktobra.

Komisija je donela dva rešenja, od kojih se jedno odnosi na distribuciju medijskog sadržaja i fiksne telefonije, a drugo na internet usluge.

U prvom rešenju se navodi da će posle ove akvizicije udeo Telekoma na relevantnom tržištu ostati na nivou od 40 do 50 odsto.

Udeo Telekoma na tržištu usluga pristupa širokopojasnom internetu iznosiće 50-60 odsto, prema drugom rešenju kojim se takođe odobrava akvizicija.

Telekomu je ove godine odobrena kupovina kompanija Vizija, Limes, JM Oskar, EXE NET, Telemark, SAT TV Meteor, i BPP ING.

Telekom je početkom ove i krajem prošle godine kupio i operatere Radijus Vektor i Avcom. Napomene uz finansijski izveštaj Telekoma za 2018. pokazuju da je Avcom kupljen za 1,5 milijardi dinara (12,7 miliona evra), dok sam Telekom navodi da je Radijus Vektor platio 108 miliona evra.

Tags: ,


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.