Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website TUŽILAŠTVO: Za određena dela hitna postupanja zbog epidemije - | K-013 Portal

TUŽILAŠTVO: Za određena dela hitna postupanja zbog epidemije

Republički javni tužilac Zagorka Dolovac naložila je svim javnim tužilaštvima u Srbiji da hitno postupaju prema okrivljenima za krivično delo nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije, imajući u vidu odluke o kućnoj izolaciji nadležnih organa Ministarstva zdravlja zbog pandemije korona virusa.

Takođe je naložila hitno postupanje u predmetima protiv okrivljenih za širenje lažnih vesti, odnosno krivično delo Izazivanje panike i nereda.

Obaveznim uputstvom Dolovac je sugerisala da se organizuje rad bez odlaganja sa striktnom primenom zakona u predmetima koji ne trpe odlaganja i u kojima je potrebno preduzimanje hitnih mera propisanih posebnim zakonima, zatim u predmetima pojačane društvene opasnosti, u pritvorskim predmetima i u predmetima u kojima je preduzimanje radnji vezano za rok.

Tekstovi svih obaveznih uputstava u celosti mogu se naći na Internet prezentaciji Republičkog javnog tužilaštva na adresi www.rjt.gov.rs .

(Tanjug)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.